Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada TK
  • 15.11.2022. 14:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Dodatnih dva miliona KM za podršku poljoprivrednicima u TK

Sredstva će biti usmjerena za nabavku stočne hrane uzgajivačima muznih grla u liniji otkupa mlijeka kao i podršku poljoprivrednim proizvođačima za započeti tov junadi

Foto: Lucija Bencaric (ilustracija)
  • 180
  • 22
  • 0

Shodno povećanju sredstava za podršku poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju, koje je predviđeno nedavnim izmjenama i dopunama Budžeta TK za 2022. godinu, na današnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost na izmjene i dopune Programa novčanih podrški u ovoj godini. Ovim izmjenama planirana je raspodjela dodatnih 2 miliona KM.

"Poljoprivredni proizvođači su se ove godine susreli s brojnim poteškoćama prouzrokovanim sušom, te se dopunom Programa osiguravaju dodatna sredstava za nabavku stočne hrane, a time i očuvanja stočnog fonda na području Tuzlanskog kantona", saopćeno je iz Vlade TK.

Dodaju i kako je ova intervencija njihov odgovor na inicijativu poljoprivrednih proizvođača i bit će usmjerena za nabavku stočne hrane uzgajivačima muznih grla u liniji otkupa mlijeka kao i podršku poljoprivrednim proizvođačima za započeti tov junadi.

Mljekari TK: Hitno povećati budžete, isplatnije prodati stočnu hranu, nego mlijeko

Uzimajući u obzir navedeno povećanje planiranih sredstava, Vlada Tuzlanskog kantona je za podršku poljoprivrednicima ove godine osigurala rekordan iznos od oko 13,5 miliona KM.


Tagovi

Poljoprivreda Dodatna sredstva Otkup mlijeka Poljoprivredna proizvodnja Tuzla


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]