Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 12.05.2022. 13:30
  • Bosansko-podrinjski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Goražde

BPK Goražde sufinansira projekte ruralnog razvoja sa 60.000 KM

Pravo na sredstva po ovom javnom pozivu, za investicije u poljoprivredna gazdinstva, imaju fizička lica za nabavku poljoprivredne opreme

Foto: Depositphotos/photography33
  • 102
  • 33
  • 0

Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde objavilo je javni poziv po "Programu ruralnog razvoja za 2022. godinu". Vrijednost programa čiji cilj je pružanje podrške fizičkim licima, jedinicama lokalne samouprave i neprofitnim organizacijama u oblasti ruralnog razvoja na području BPK, koji omogućavaju razvoj ruralnog područja u skladu sa kantonalnom Strategijom razvoja poljoprivrede za period 2019. - 2023. je 60.000 KM.

Prema riječima ministra Harisa Salkovića, pravo učešća putem zahtjeva po ovom javnom pozivu u okviru prvog posebnog cilja, prve komponente programa, to jeste, poticanje konkurentnosti ruralnog područja – investicije u poljoprivredna gazdinstva, imaju fizička lica s područja ovog kantona i to za nabavku poljoprivredne opreme. U okviru prvog posebnog cilja, druge komponente programa to jeste, poticanje konkurentnosti ruralnog područja – ruralna infrastruktura, imaju jedinice lokalne samouprave.

"Cilj nam je poticati aktivnosti koje se odnose na sanaciju nekategorisanih puteva koji povezuju naseljena mjesta, dijelove naseljenih mjesta u ruralnim područjima, te pristupnih puteva do poljoprivrednih površina i gazdinstava, ne uključujući asfaltiranje. Također, u okviru ovog cilja bit će podržani i infrastrukturni projekti koji se odnose na sufinansiranje izgradnje ili zamjene ulične rasvjete i elektro mreže u ruralnom području", naglasio je ministar Salković.

Minimalni i maksimalni iznos sredstava koji može biti zatražen za sufinansiranje projekata ruralne infrastrukture kreće se u rasponu od 1.000 KM do 5.000 KM, dok se iznos sredstava za sufinansiranje projekata koji se odnose na očuvanje autohtonih životinjskih vrsta kreće se u rasponu od 1.000 KM do 4.000 KM. Sredstava koja se mogu tražiti za sufinansiranje zahtjeva koji se odnose na investicije u poljoprivredna gazdinstva, kreću se u rasponu od 500 KM do 1.000 KM.

Jedinice lokalne samouprave mogu dostaviti maksimalno dva prijedloga projekta, neprofitne organizacije samo jedan kao i fizička lica.

Javni poziv ostaje otvoren do 27. maja 2022.godine, potrebne formulare možete pronaći u dokumentima ispod ovog teksta.


Dokumenti


Tagovi

Ruralni razvoj Goražde BPK Poticaji Haris Salković Poljoprivreda Nabavka opreme


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.