Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rekordan rast
  • 06.12.2019. 18:30

Bićo: Zadovoljni smo povećanjem budžeta za poljoprivredu za 18,3 miliona KM

Mislim da možemo govoriti o velikim pomacima kad je u pitanju pristup Vlade Federacije BiH poljoprivredi, poručio je Bićo.

Foto: Udruženje poljoprivrednika BiH
  • 296
  • 74
  • 0

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH uručilo je danas zahvalnicu Federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinu Dediću. Kako je istakao predsjednik Udruženja Nedžad Bićo, zahvalnica je dodijeljena za kontinuiranu podršku koju je ministar tokom svog mandata pružao poljoprivednicima.

"Posebno bih ovdje izdvojio nedavno povećanje budžeta za poljoprivredu za 18,3 miliona KM. On će naredne godine iznositi 87 miliona KM i to je rekordan rast. Mi smo tim iznosom zadovoljni i smatramo da je on dobar temelj za jačanje poljoprivrede u Federaciji BiH. Tu su i povoljne kreditne linije Razvojne banke koje će biti otvorene u narednom periodu. Mislim da možemo govoriti o velikim pomacima kad je u pitanju pristup Vlade Federacije BiH poljoprivredi", poručio je Bićo.

87 miliona KM za poticaje u poljoprivredi

Sastanak sa predstavnicima Udruženja bio je prilika za razgovor o tome kako najbolje uložiti dodatna sredstva koje će poljopriovrednici imati na raspolaganju 2020. godine, te kojim granama poljoprivrede treba dodatna podrška. Zaključeno je da se Program poticaja za narednu godinu mora početi pripremati u što skorijem roku i da u njegovoj izradi trebaju učestvovati predstavnici poljoprivrednika.


Tagovi

Rekordan rast Poticaji u poljoprivredi Budžet 2020 Program poticaja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.