• Javni poziv
  • 26.11.2021. 13:30

Bespovratno: 6 miliona KM za primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM. Kome je namijenjen javni poziv?

Foto: Depositphotos/merc67
  • 1.179
  • 302
  • 0

Javni poziv vrijedan 6 miliona KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta objavljen je u sklopu projekta Evropske unije EU4AGRI

Njime se želi podržati ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja Covid-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane njom, stoji u priopćenju na stranicam projekta. 

Na javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva i proizvodnja meda. Podnosioci mogu da podnesu prijave isključivo samostalno.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju  podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35 posto od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 30 posto.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem ovog linka.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. januara 2022. godine do 17.00 sati.


Tagovi

EU4AGRI Javni poziv Bespovratna sredstva Primarna poljoprivredna proizvodnja Prijave


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što znate o alpakama?
Lako se uzgajaju, posebno na manjim površinama. Hrane se travom i ne traže puno u pogledu ishrane. U brigu o njima obavezno treba uvrstiti sječenje kandži, jer one nemaju kopita, i korekciju zuba.
Uskoro i više!