Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU4Business
  • 13.07.2019. 13:30

Bespovratno: 3 miliona eura za projekte u poljoprivredi

Projekat EU4Business ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno-orijentisanim sektorima, kao i u poljoprivredi, proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju u BiH.

Foto: Depositphotos/merial
  • 158
  • 30
  • 0

Već dva prva Info dana na kojem je predstavljen Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u oblasti izvozno-orijentisanih sektora, održani su u Doboju i Brčkom, a u okviru projekta EU4Business. 

Tokom događaja predstavljeni su ciljevi, prioriteti, prihvatljive aktivnosti kao i način podnošenja i finansiranja projektnih prijedloga. Učesnici događaja su imali priliku da dobiju odgovore u vezi sa prihvatljivim učesnicima, aktivnostima, području sprovođenja projekata, načinom sprovođenja procedura javnih nabavki i drugim relevantnim pitanjima.

Objavljen Javni poziv u oblasti izvozno-orijentisanom sektoru

Budžet ovog poziva je 3.000.000 eura bespovratnih sredstava, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 100.000 do 300.000 eura

Sljedeći info dani povodom ovog Poziva održaće se:

Prijedor ( hotel "Prijedor") - -16.07.2019. u 11:00 časova
Široki Brijeg ( hotel "Park") – 19.07.2019. u 11:00 časova

Projekat EU4Business ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno-orijentisanim sektorima, kao i u poljoprivredi, proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju u BiH. Projekat EU4Business sa budžetom od 16,1 milion eura finansiraju EU, posredstvom Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA 2, i Njemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a sprovode ga GIZ, UNDP i ILO.


Tagovi

EU4Business Izvoz Bespovratna sredstva Projekt


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.