Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 06.10.2020. 16:30

Bespovratne subvencije za mlade poljoprivrednike - po korisniku do 10.000 KM

Fizička lica koji ispunjavaju sve navedene kriterije, pozivaju se da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 23. oktobra 2020. godine, do 15:30 sati.

Foto: Julijana El Omari (ilustracija)
  • 3.511
  • 869
  • 0

Početkom oktobra ministarstvo poljoprivrede USK raspisalo je Javni poziv za subvencionisanje razvojnih biznis planova, u cilju poticanja poljoprivredne proizvodnje, kao i unaprjeđenja sela, kroz Startap pakete za mlade i nezaposlene sa teritorije Unsko sanskog kantona, stoji u saopštenju resornog ministarstva ovog kantona. 

Cilj ovog poziva je potenciranje i potpora biznis planova u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade agro proizvoda, odnosno, Startap paketi za mlade. 

Proizvodnja duhana neće se subvencionisati

Finansijska sredstva mogu se iskoristiti u svrhu:

  • Kupovine nove opreme, deklarisanih drvenih sadnica, presadnica voća, povrća i micelija gljiva;
  • Nabavke poljoprivrednih mašina i priključnih uređaja za iste;
  • Nabavke plastenika, staklenika, rashladnih komora, sušara, ambalaže i mašina za prvi stepen dorade kao i ambalaže i pakirnica;
  • Nabavke sistema za navodnjavanje, odvodnjavanje i protivgradne zaštite;
  • Troškova opremanja i rekonstrukcije prostora koji će biti korišten u svrhu primarne poljoprivredne proizvodnje i 1. stepena dorade poljoprivrednih proizvoda.

Prijavni obrazac i tekst konkursa možete naći u dokumentu ispod teksta

Osnovni kriterij za apliciranje je taj da fizičko lice nije starije od 35 godina, da je nezaposleno i da je dostavljen biznis plan u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda.

Okvirno je planirano da se sredstva mogu dodjeliti do 80 odsto ukupne vrijednosti poslovne ideje, a maksimalan iznos bespovratnih subvencija po korisniku je do 10 hiljada KM.

Ovim konkursom neće biti podržane ugostiteljske i trgovačke djelatnosti, proizvodnja duhana i proizvoda od njega, te proizvodnja i promet roba i usluga koji nisu dozvoljeni po BiH zakonima i propisima. Takođe, ukoliko je podnosilac prijave koristio neki drugi program i ostvario novčanu potporu za mlade u proteklom periodu po istom osnovu, neće se finansirati.

Kako se prijaviti ?

Fizička lica koji ispunjavaju sve navedene kriterije, pozivaju se da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 23. oktobra 2020. godine, do 15:30 sati. Prijave se mogu slati putem preporučene i kurirske pošte ili dostaviti lično na protokol Vlade USK, s tim da je na koverti ispisana sljedeća adresa:

PROGRAM SUBVENCIJA START UP- BIZNIS PLAN ZA 2020. GODINU
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK
Alije Đerzeleza 2
77000 Bihać

Dokaz da je prijava dostavljena u roku je datum na otpremnici, poštanski žig, priznanica ili pečat protokola Vlade USK, sa datumom.

Sve prijave predaju se u zatvorenoj koverti naslovljene na "PROGRAM SUBVENCIJA START UP -  BIZNIS PLAN ZA 2020. GODINU", sa naznakom NE OTVARAJ. 

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, podnosioci zahtjeva mogu direktno postaviti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi i to na broj faksa: +387 37 316-111  ili e-mail: poljoprivreda@vladausk.ba. Obrasci sa nepotpunim podacima će biti odbijeni. Prijave koje ne sadrže potrebnu prateću dokumentaciju takođe se neće razmatrati.


Dokumenti


Tagovi

Bespovratna sredstva Primarna poljoprivredna proizvodnja Startap paketi Mladi poljoprivrednici Dorada agro proizvoda Unaprjeđenje sela Nabavka nove opreme


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.