Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program Mađarske
  • 12.04.2023. 19:30

Bespovratna sredstva odobrena za 768 poljoprivrednih proizvođača

Kako su naveli iz Fondacije za održivi razvoj "Progressus", to je 95,40 posto u odnosu na ukupan broj podnesenih prijava (805).

Foto: Depositphotos/Imagecom
  • 315
  • 36
  • 0

Bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata, iz programa podrške Vlade Mađarske odobrena su za 768 poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Kako su naveli iz Fondacije za održivi razvoj "Progressus", to je 95,40 posto u odnosu na ukupan broj podnesenih prijava (805).

"Odobreno je ukupno više od 11 miliona eura bespovratnih sredstava za nabavke ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova u iznosu od 16,3 miliona eura, uz sopstveno učešće poljoprivrednika od 5,2 miliona eura", saopćili su iz Progressusa.

Poljoprivrednici će početkom sljedeće sedmice biti obaviješteni o terminu potpisivanja ugovora s Fondacijom, te o ostalim rokovima za plaćanje i realizaciju nabavki u okviru prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske. Rang listu možete pogledati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Bespovratna sredstva Vlada Mađarske Nabavka mehanizacije Nabavka opreme Poljoprivreda


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]