Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaj
  • 19.12.2017. 09:00

Aktuelno 6 poticaja poljoprivrednoj proizvodnji

Podrška se odnosi na nekoliko različitih poljoprivrednih proizvodnji, kako za fizička lica tako i za obrtnike.

Foto: Bigstockphoto/Ekaterine
  • 6.382
  • 393
  • 0

Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti Općine Visoko raspisuje ukupno 6 Javnih poziva za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu. Podrška se odnosi na nekoliko različitih poljoprivrednih proizvodnji, kako za fizička lica tako i za obrtnike. Plastenička proizvodnja, sufinansiranje nabavke novih plastenika, novih muznih aparata - muzilica, podrška vlasnicima pčelinjih zajednica kao i podrška za certificiranje organske proizvodnje su oblasti za koje su trenutno aktuelni Javni pozivi.

Podnošenje zahtjeva do 25. 12.

Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti sa naznakom: Prijava na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu za tačno navedenu poljoprivrednu proizvodnju prema kojoj se podnosi zahtjev. Prijave se šalju na adresu. Općina Visoko, ul. Alije Izetbegovića 12A, 71300 Visoko, a može se podnijeti i neposredno predajom zatvorene koverte ovlaštenom službeniku za prijem podnesaka (protokol) Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti Općine Visoko.

Komisija na terenu utvrđuje činjenično stanje

Postupak po Javnom pozivu provest će općinska komisija koju je imenovala Općinska načelnica. Komisija će izlaskom na teren selektivno utvrditi činjenično stanje. Rok za podnošenje prijava na javni poziv je 7 dana od dana objavljivanja na web stranici općine Visoko www.visoko.gov.ba i na oglasnoj ploči Općine Visoko.

Prijavni obrazac možete preuzeti ispod članka ili u prostorijama Općine Visoko na protokolu šaltera Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti.

Podrške se odnose na:

  • Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini za držanje pčelinjih zajednica;
  • Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini za registrovane poljoprivredne proizvođače (obrtnike) povrća i cvijeća u plastenicima;
  • Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini za nabavku novih plastenika;
  • Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini za poljoprivredne proizvođače (fizička lica) povrća i cvijeća u plastenicima;
  • Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini za certifikaciju i recertifikaciju organske poljoprivredne proizvodnje;
  • Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini za nabavku novih muzilica.

Pored općih uslova koje treba da ispunjavaju poljoprivrednici na obrascu zahtjeva se nalaze i posebne odredbe, te potrebna dokumentacija koje možete provjeriti na FB stranici Općine Visoko.

Foto: Bigstockphoto/Ekaterine74


Dokumenti


Tagovi

Visoko Poticaj Poljoprivredna proizvodnja Prijava Zahtjev Komisija Odredba Dokumentacija


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]