Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbolja tehnološka inovacija
  • 28.03.2019. 14:00

38.000 KM vrijedan fond takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju

Član prošlogodišnjeg pobjedničkog tima WinBees iz Trebinja Dragan Spaić je naglasio da je učešće na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju doprinijelo promociji njihove pobjedničke inovacije "termo košnica".

Foto: Bigstockphoto/ Prathan
  • 135
  • 76
  • 0

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević na konferenciji za novinare održanoj u Inovacionom centru Banja Luka ozvaničio je početak ovogodišnjeg takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju u Repubici Srpskoj i napomenuo da se inovatori mogu prijaviti do 30. aprila putem internet stranice www.inovacija.org.

Ministar Rajčević je napomenuo da je ovo takmičenje rezultat saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Nagradni fond 38.000 KM

"Cilj takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije. Kroz takmičenje je za  prethodnih 12 godina prošlo ukupno 290 timova u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala i nagrađena ukupno 94 tima u vrijednosti od 427.000,00 KM", istakao je Rajčević.

Dragan Spaić osmislio termos-košnicu, pobrao nagrade diljem svijeta, a i pčele su mu zahvalne

Nagradi fond ovogodišnjeg takmičenja je 38.000 KM. U okviru ovog fonda, kao i ranijih godina, predviđene su nagrade u kategorijama najbolji srednjoškolski i najbolji studentski tim (po 1.500 KM) u cilju podsticanja mladih da se bave inovatorstvom.

Nakon prijava zajednički rad svih takmičara

Član Organizacionog tima takmičenja iz Srbije Dragan Povrenović naveo je da je ovo jedinstveni projekat koji se organizuje i u Srpskoj i Srbiji.

"Ne postoji takmičenje u Republici Srpskoj i Srbiji, to je jedinstveni projekat. Sve što se radi u Srpskoj i Srbiji je identično, a jedina razlika je u tome što nam nisu budžeti zajednički i samo se na kraju raziđemo kada dijelimo nagradni fond", pojasnio je Povrenović.

Dodao je da do kraja godine kada je proglašenje najboljih, slijedi čitav niz aktivnosti, kao i višemjesečni zajednički rad svih takmičara i onih koji ih obučavaju, kako da objasne šta su to napravili i kako to da prezentuju kao rješenje.

Direktor Inovacionog centra Drago Gverić je rekao da učešće na takmičenju, osim nagrada, svim takmičarima obezbjeđuje besplatnu stručnu pomoć u vidu edukacija kroz treninge i konsalting koji se organizuju u ICBL-u i besplatnu medijsku podršku.

Dragan Spaić: Učešće na takmičenju nam je puno pomoglo 

Član prošlogodišnjeg pobjedničkog tima WinBees iz Trebinja Dragan Spaić je naglasio da je učešće na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju doprinijelo promociji njihove pobjedničke inovacije  "termo košnica" i da vlada veliko interesovanje za ovaj proizvod, ne samo u Republici Srpskoj nego i u regiji.

Termos košnica Dragana Spaića pobjednik takmičenja za najbolju inovaciju 

"Već smo primili narudžbe i izrada nulte serije termo košnice je u toku. Veoma smo zadovoljni učešćem na takmičenju jer smo prošli niz stručnih obuka koje su nam pomogle da usavršimo naš proizvod i da steknemo nova znanja iz oblasti preduzetništva na čemu smo posebno zahvalni organizatorima takmičenja, a prije svega Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo" istakao je Spaić.

Na konferenciji je govorio i Boris Maksimović, član prošlogodišnjeg trećeplasiranog tima "Firm kontrol", koji je pozvao sve koji imaju realizovanu inovaciju da se prijave na takmičenje.


Tagovi

Najbolja tehnološka inovacija Dragan Spaić Termo košnica Nagradni fond


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.