Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 20.09.2018. 10:45

200.000 američkih dolara za unapređenje konkurentnosti za šest sektora

Farma II organizira info sesije o unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva.

Foto: Farma BiH
  • 211
  • 18
  • 0

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u naredne dvije sedmice će organizovati info sesije širom zemlje, kako bi javnost i kvalificirane proizvođačke organizacije upoznali sa novim pozivom za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva. Riječ je o grant sredstvima u iznosu od 200.000 američkih dolara, koja će se rasporediti prema najuspješnijim aplikantima s rokom prijave do 15.10.2018. godine.

"Info sesije će se održati u Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru 20.9. u 12 sati, zatim u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona u Bihaću  21.9. u 11 sati. Naredne sedmice ćemo održati info sesije u Hotelu Tehnograd u Tuzli 25.9. u 11 sati, Hotelu Talija u Banjoj Luci 26.9. u 11 sati, te u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu 27.9. u 11 sati. Info sesije su otvorene za zainteresovane učesnike, te će se u okviru predavanja moći upoznati sa kriterijima, procedurom i pripremom dokumentacije za podnošenje zahtjeva", poručuju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta. 

"Sve informacije, kao i paket koji uključuje prijavne obrasce i drugu dokumentaciju, zainteresovana lica mogu preuzeti na web-stranici www.farmabih.ba. Tim našeg Projekta stoji na raspolaganju za sve dodatne informacije, te se nadamo da će najavljene info sesije biti prilika da saznate više i iskoristite priliku za osiguranje podrške vašim poslovnim idejama", dodaju iz USAID/Sweden FARMA.

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 15.10.2018. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

Paket Javnog poziva možete preuzeti i ispod ovoga članka


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti pa su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta na kojima se nalaze pčela su... Više [+]

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom prvenstveno podrazumijevamo uzgoj kokoši, čurki, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namirnice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Bespovratna sredstva Grant Mljekarstvo Voćarstvo Povrćarstvo Ljekovito bilje Aromatično bilje Pčelarstvo Peradarstvo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.