AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » 176 miliona KM za poljoprivredu u 2017. godini

176 miliona KM za poljoprivredu u 2017. godini

Ministarstvo poljoprivrede RS

176 miliona KM za poljoprivredu u 2017. godini

Datum: 19.12.2016. 18:00 |

1

Kategorija:

Financiranje

Ministarstvo poljoprivrede RS je predstavilo plan ulaganja u poljoprivredu u 2017.godini, koji okvirno iznosi 176 miliona KM.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovalo je konsultacije oko agrarne politike Republike Srpske i izmjena pravila usmjeravanja sredstava za podsticaje u 2017.godini. Ministarstvo je predstavilo plan ulaganja u poljoprivredu u 2017.godini, koji okvirno iznosi 176 miliona KM.

Osim 60 miliona po osnovu subvencija, taj plan sadrži i 65 miliona KM po osnovu ulaganja IRB za poljoprivredu, 3,9 miliona KM iz Partner fonda 21,2 miliona po osnovu međunarodnih projekata, te 26,2 miliona po osnovu sredstava vodoprivrede za zaštitu zemljišta i dobara.

Na konsultacije su pozvana sva republička udruženja poljoprivrednih proizvođača, te predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Zadružnog saveza Republike Srpske, kojima su prezentovane ključni elementi agrarne politike za 2017.godinu. Nakon toga uslijedila je rasprava iz koje je proistekao značajan broj korisnih sugestija u vezi Pravilnika o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela za 2017.godinu, o kojem će narednih dana ponovo biti konsultovana sva udruženja.

Komentarišući odbijanje jednog broja predstavnika udruženja da se odazovu na današnje konsultacije, ministar Stevo Mirjanić je istakao da izbjegavanje razgovora nije dobro rješenje i da uvijek treba ukrstiti mišljenja o pojedinim pitanjima, pa i o onima o kojima nema saglasnosti, kako bi se unaprijedila predložena rješenja, navodi se na stranici Ministarstva.

Foto: Bigstockphoto/budabar

Broj pregleda članka: 1095; Uspješnost članka: 142.75

Tagovi: Ulaganje, Subvencije, Ministarstvo poljoprivrede RS

Ključne riječi članka: 176, miliona, km, za, poljoprivredu, u, 2017, godini, miliona, srpske, osnovu, republike, udruženja, poljoprivredu, konsultacije, godini, republike srpske, 2017 godini, 2017 godini ministarstvo


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!