Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organska proizvodnja
  • 10.09.2018. 18:30

Škola za organsku proizvodnju - u oktobru u selu Krnete

Škola za organsku proizvodnju bit će vođena od strane najvećeg eksperta u organskoj proizvodnji u regiji, prof. dr Branke Lazić, i njenih saradnika.

  • 754
  • 44
  • 0

Na Domestica imanju u oktobru će biti održana Škola za organsku proizvodnju, s ciljem afirmacije organske poljoprivrede i povećanja znanja stanovništva, koje želi da se bavi ovim vidom proizvodnje.

Svi polaznici imat će jedinstvenu priliku da spoznaju i nauče  osnovne principe organske proizvodnje. Saznat će kako napraviti vlastitu organsku proizvodnju u zaštićenom prostoru, a učit će i o specifičnim agrotehničkim mjerama u zaštićenom prostoru, te o biljkama prijateljima i uređenju zaštićene bio-bašte, ali i mnogim drugim stvarima koje su važne za ovaj vid proizvodnje.

Škola za organsku proizvodnju bit će vođena od strane najvećeg eksperta u organskoj proizvodnji u regiji, prof. dr Branke Lazić, i njenih saradnika.

Škola je planirana da se održi sredinom oktobra, i to od 11. do 13. oktobra i od 18. do 20. oktobra. Radnim danima, edukacija će se odvijati u popodnevnim satima, a subotom tokom dana. Važno je napomenuti da će se subotom raditi praktično na imanju Domestice, u selu Krnete u opštini Laktaši.

Nakon završetka obuke, svi učesnici će polagati test, a oni koji polože, dobit će certifikat o uspješno završenoj Školi za organsku proizvodnju.

Detaljan dnevni red, logističke informacije, visina kotizacije i druge informacije bit će uskoro objavljeni, stoji u saopćenju CERD-a. 


Tagovi

Organska proizvodnja Škola Branka Lazić Certifikat CERD


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pokrenuli farmu koka i osigurali egzistenciju. Trenutno imaju 2000 🐔 nosilica, a dnevno proizvedu više od 1600 🥚.
Obitelj Vidović #Ljubunci #ProzorRama 🌞