Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bio-E organska gnojiva
  • 17.11.2016. 14:00

Proizvodnja Bio-E organskih gnojiva u Livnu?

Organska gnojiva isključivo bi se proizvodila od kokošjeg izmeta i bila ekološki neškodljiva. Godišnja proizvodnja organskog gnojiva bi bila 60.000 tona.

Foto: Pixabay/azkia-am
  • 2.040
  • 100
  • 0

Projekt Bio-E organska gnojiva tvrtke Woodland pellets d.o.o. Drvar iz Drvara predstavljen je u zgradi Vlade u Livnu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.

Projekt je vrijedan 5.700.000 eura i u proizvodnji bi posao dobilo oko 40 osoba. Zaštićeni patent projekta Bio-E razvili su vlasnici Bio-E tehnologije iz Milana. Ovo bi bio prvi ovakav projekt na prostorima bivše Jugoslavije, a nositelj cijelog projekta je tvrtka Woodland d.o.o. iz Drvara.

Posao za 40 osoba

Organska gnojiva, navodi se na stranicama Vlade, isključivo bi se proizvodila od kokošjeg izmeta i bila ekološki neškodljiva. Godišnja proizvodnja organskog gnojiva bi bila 60.000 tona. Plasman gnojiva je osiguran i služio bi za povećanje poljoprivredne proizvodnje. Proizvodnja ovakvog organskog gnojiva već se radi u Bugarskoj, Rumunjskoj i Brazilu.

Predstavnici Woodland-a prigodom predstavljanja projekta istaknuli su da im je potrebna lokacija površine 20.000 m2 te su ih zanimale pogodnosti koje Livanjska općina može pružiti za odabir lokacije i ubrzano dobivanje potrebite dokumentacije za mogući brzi početak proizvodnje organskog gnojiva.

Nakon predstavljanja projekta sudionici sastanka obišli su industrijsku zonu Brda u središnjem dijelu Livanjskog polja koja već sada značajnim dijelom udovoljava zahtjevima ovog projekta izgrađenom infrastrukturom i potrebnim naponom električne energije.

Foto: Pixabay/azkia-am


Tagovi

Organska gnojiva Livno Woodland Drvar Kokoši


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.