Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rastu organski hektari
  • 04.06.2017. 14:00

Organska poljoprivreda raste na sjeveru Njemačke

Organska poljoprivreda na njemačkom sjeveru u 2016. narasla za 6,650 hektara.

Foto: bigstockphoto.com, filmfonto
  • 327
  • 17
  • 0

Njemačko Ministarstvo poljoprivrede i Odjel za poljoprivredu sjeverne njemačke savezne pokrajine Mecklenburg-Vorpommern objavili su podatak o zabilježenom rastu površina pod organskom poljoprivredom od oko 6,650 hektara u 2016. piše freshplaza.

Na kraju 2016. 1,099 farmi bile su certificirane prema EU-Eko regulativama. 843 poljoprivredne tvrtke obrađuje 132,200 hektara na organskim principima. To je u prosjeku jedna od pet farmi. Udio zemljišta korištenog u organskoj poljoprivredi je u toj pokrajini 9.85%, što je odličan rezultat osobito u usporedbi sa federalnim prosjekom od 7.0% u 2016. Mecklenburg-Vorpommern stoga ima vodeću ulogu.

U 2017. se očekuje daljnje povećanje površina pod organskom proizvodnjom. U prva četiri mjeseca 2017. prijavljeno je dodatnih 2,000 hektara organskih površina 19 poljoprivrednih poduzeća.

Potpore razvoju organske proizvodnje

Prema tamošnjim vlastima, adekvatne cijene proizvoda važan su faktor uspješne proizvodnje. To vrijedi i za organsku poljoprivredu jer kao i u svakom sektoru, i tu se proizvođači susreću s konkurencijom. Povećanje količine proizvedene sirovine mora pratiti i rast tržišta, ističu. Cilj im je stoga potaknuti razvoj organske proizvodnje u pokrajini Mecklenburg-Vorpommern i uskladiti zakone koji bi potpomogli ruralni razvoj.

Farme koje prelaze na organski princip proizvodnje primaju potporu za doprinos okolišno-održivoj ekonomiji i dobrobiti životinja od 260 eura po hektaru pašnjaka i 835 eura po hektaru povrća te 835 eura po 1,150 hektara trajnih nasada.

Foto: bigstockphoto.com, filmfonto


Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Organska poljoprivreda Organska proizvodnja Ruralni razvoj Potpore


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

EU RASFF obavijestio o prisustvu #aflatoksina u suhim smokvama porijeklom iz Turske čiji je uvoznik "Bernina" Široki Brijeg!