Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porast eko uzgoja
  • 17.09.2015. 08:00

Milijun njemačkih hektara pod eko proizvodnjom!

Njemačka je izvijestila medije da je već milijun hektara poljoprivrednih površina u toj zemlji pod organskom proizvodnjom. Sveukupno je 35,927 eko proizvođača, prerađivača, uvoznika i trgovaca.

Foto: depositphotos.com, modfos
  • 72
  • 4
  • 0

Njemačka je izvijestila medije da je već milijun hektara poljoprivrednih površina u toj zemlji pod organskom proizvodnjom. Analizirani podaci pokazali su da je njemački eko sektor nastavio s osnaživanjem poljoprivredno-prehrambene industrije. "Idemo u pravom smjeru", rekao je ministar poljoprivrede Christian Schmidt.

"No, ne namjeravamo stati već nastaviti raditi zajedno kako bi osnažili organski sektor u Njemačkoj još i više", navodi on istaknuvši kako je eko proizvodnja stup njemačke poljoprivrede. U svibnju je predstavljena i strategija "Organska poljoprivreda - gledajući naprijed", koja je u provedbi u suradnji s institucijama i raznim organizacijama.

24 tisuće organskih poljoprivrednika

Značajno povećanje može se promatrati na farmama koje procesiraju uvozne organske sirovine. Sa 1.020 operativnih farmi, to znači da ih je 11.48% više nego prošle godine. 2.527 njih se bave trgovačkom djelatnošću, što je povećanje od 9.78%. Broj farmi koje su fokusirane na procesiranje je oko 3% viši nego 2014. Sveukupno je 8.477 farmi u ovom sektoru. U 2014. je 1,047,633 hektara zemlje obrađivalo 23.398 organskih poljoprivrednika. Pokazalo je to FAO godišnje izvješće iz 2014.

Podaci pokazuju da je udio organskih farmi u sveukupnom broju čak 8.2%, dok je udio zemljišta pod eko uzgojem 6.3%. Organski sektor u 2014. sastojao se od 35.927 proizvođača, prerađivača, uvoznika i trgovaca. Svi su oni pod striktnim EU regulacijama o organskom uzgoju i kontrolirani su inspekcijskim provjerama barem jednom godišnje.

Foto: depositphotos.com, modfos


Tagovi

Uvoz FAO Organska proizvodnja Christian Schmidt Eko farme Operativne farme Prerada eko sirovine Mlijun hektara


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."