Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodi od ruža
  • 28.11.2019. 13:30
  • Srednjobosanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gornji Vakuf-Uskoplje

Emir Hadžijusufović brine o hiljadu sadnica ruža - proširio i paletu proizvoda

Emir Hadžijusufović prije nešto više od godinu dana je počeo sa proizvodnjom i prodajom sirupa od ruže. Reakcije su bile fantastične, pa je proširio plantažu na hiljadu sadnica ruže sorte Rosa Damascena, te počeo sa proizvodnjom ružine vodice i čaja od ruže

Foto: Arhiva Emira Hadžijusufovića
  • 2.338
  • 897
  • 0

Nakon što je Emir Hadžijusufović iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja prošle godine u javnosti predstavio svoj sirup od ruže i počeo sa njegovom prodajom, reakcije su bile više nego odlične. Sirup koji je pripremio, rasprodao se u rekordnom roku.

Emir Hadžijusufović krenuo sa 100 komada ruža

Ubrzo je shvatio da sa ružama koje uzgaja na prirodan način, bez vještačkih dodataka i prskanja, može napraviti puno više od samog sirupa. Počeo je sa proizvodnjom ružine vodice i čaja od ruže. Podsjećamo, Emir je počeo sa 100 sadnica, koje je kasnije proširio na 700 komada, a sada ima hiljadu sadnica na svojoj plantaži. Radi se o ruži sorte Rosa Damascena ili ruža Damask, crvene boje, a bere se od maja pa do prvih mrazeva.

Emir Hadžijusufović proizvodi prirodni sirup od ruže

"Nakon što sam prošle godine na sajmu vidio reakcije na sok od ruže, odlučio sam da proširim plantažu za još tri stotine sadnica i povećam količinu proizvedenog soka. Došli smo na ideju da počnemo proizvoditi i druge proizvode od ruže, kupili potrebnu opremu i sada izlazimo na tržište sa ružinom vodicom i čajem od ruže", kaže Emir.

Dobrobiti ružine vodice za kožu

Ružina vodica je 100% prirodno sredstvo za njegu kože, kako za ljepotu, tako i za zdravstvene svrhe. Dobiva se parnom destilacijom svježih, organski uzgojenih ružinih latica i potpuno je čista. Budući da se radi o 100% prirodnom proizvodu za njegu kože, ružinu vodicu možete koristiti čak i ako imate vrlo osjetljivu kožu, sklonu iritacijama i osipima te alergijama na hemijske preparate iz kozmetike. Ovaj proizvod napravljen od organski uzgojenih ruža možete koristiti i kao tonik za lice. Nekoliko kapi ružine vodice ukapajte na pamučni jastučić za čišćenje kože lica ujutro i/ili uvečer, bez ispiranja. 

Prvo je plantažu proširio na 700, a onda na 1.000 sadnica

Ova vodica pomaže koži u održavanju prirodnog pH balansa, ali i u tretiranju akni, dermatitisa i ekcema. Dubinski hidratizira kožu, revitalizira je i omekšava te umiruje i tonira. Zahvaljujući svom antibakterijskom djelovanju čisti kožu. Antioksidativna svojstva ružine vodice pomažu ćelijama kože u regeneraciji. Redovitom upotrebom umanjuje znakove starenja kože. Ružina vodica sadrži mnogo vitamina i minerala, uključujući A i C, koji ojačavaju imunološki sistem i održava kožu zdravom.

Višestruke blagodati čaja od ruže

Čaj od ruže pročišćava krv, jača srce i živce, umiruje i osigurava miran san. Može ublažiti depresiju, napetost i bol. Pomaže kod liječenja upale grla, čišćenja jetre, vrtoglavice i glavobolje. Ublažava menstrualne tegobe, poboljšava probavu, pomaže kod bolesti želuca i obnavlja crijevnu floru proslije antibiotske terapije. Čaj od ruže osim što jača imunološki sistem i popravlja raspoloženje, također potiče proizvodnju kolagena koji je od vitalne važnosti za zdravlje kože i kose.  

"Proizvodi od ruže osim u našoj kući i u apoteci "Allium" u Gornjem Vakufu-Uskoplju, se mogu kupiti i u Sarajevu, u nekoliko prodajnih objekata, a to su "Dedina magaza", "Delicije i sve zdravo" i "JJ Med", te poručiti na Facebook stranici Rose 4E&S1. Također, i ove godine ćemo uzeti učešće na Sajmu obrta i poduzetništva, koji se ove godine održava u Bugojnu od 18. do 20. decembra", zaključuje Emir.


Fotoprilog


Tagovi

Emir Hadžijusufović Sirup od ruže Čaj od ruže Ružina vodica Organsko Gornji Vakuf-Uskoplje Rose 4E&S1


Autorica

Naila Čaušević

Više [+]

Majka dvoje djece. Po struci PR menadžer, po zanimanju poljoprivrednica.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]