Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 21.02.2018. 09:15

Ekološka đubriva s najboljim omjerom cijene i kvalitete

Pro-eco đubriva imaju brojne prednosti, a neke od njih su da popravljaju mikrobiološka svojstva tla, ne ispiru humus, ne degradiraju tlo i ne zagađuju podzemne vode nitratima. Zbog čega su još posebna?

  • 826
  • 33
  • 0

Tvrtka Pro-eco u na našem tržištu nudi certificirana organska peletirana đubriva svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A. Đubriva su već dugi niz godina prisutna na našem tržištu i već dobro poznata svim ekološkim, ali i integriranim proizvođačima. Pro-eco đubriva dozvoljena su u eko proizvodnji i posjeduju sve potrebne certifikate. 

Đubriva su dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize, FCH® (Fully Controlled Hydrolysis). Krajnji proizvod tog postupka je Agrogel®, prva i jedina hidrolizirana želatina namijenjena za poljoprivrednu proizvodnju. Proces ima tri faze različitih duljina koje se izvode na specifičnim kontroliranim temperaturama. Želatinozni materijal koji izlazi iz četiri reaktora se šalje na kontinuiranu liniju dehidracije. U ovoj liniji, pod kontroliranim uvjetima i pri niskoj temperaturi (100°C), kolagen se konačno pretvara u želatinu za poljoprivrednu upotrebu. 

Hraniva se sporo i ravnomjerno otpuštaju

Vlažnost, temperatura i brzina ekstrakcije Agrogel®-a, automatski se kontinuirano prate kako bi se dobio homogeni, standardizirani proizvod koji ima različite dužine lanaca proteina prema unaprijed postavljenom uzorku kako bi se omogućilo redovito otpuštanje dušika na tlo. 

Definiran tijekom faze proizvodnje, ovaj postupak oslobađanja omogućuje Agrogel®-u da zadovolji potrebe usjeva za hranivima. S obzirom da je glavna komponenta đubriva Agrogel®, hraniva se sporo i ravnomjerno otpuštaju, prema potrebama biljke te su već nakon sedam do 10 dana nakon aplikacije dostupna biljci. 

Pro-eco đubriva dozvoljena su u eko proizvodnji i posjeduju sve potrebne certifikate.

Pro-eco đubriva imaju brojne prednosti, a neke od njih su da:

  • popravljaju mikrobiološka svojstva tla
  • ne ispiru humus
  • ne degradiraju tlo
  • ne zagađuju podzemne vode nitratima

Po kilogramu hraniva ova đubriva imaju najnižu cijenu!

Đubriva su vrhunske kvalitete, a s obzirom na cijenu jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima. Po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalijum) Pro-eco đubriva imaju najnižu cijenu. Visoki udio hraniva u đubrivu smanjuje količine đubriva koje se trebaju unositi u tlo s čime se dodatno štede raspoloživa financijska sredstva.

Pro-eco gnojiva
Pro-eco đubriva

U ponudi se nalaze različite formulacije NPK gnojiva - Proeco 21 NPK, Proeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13, Enekappa 7:0:21Granosano Evo 6:16:0.

Dušična gnojiva s visokim udjelom dušika su Fertorganico 11, Fertil Supernova 12,5. Novi proizvod u ponudi je Ilsaneem, dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20% pogače neem ulja. Ilsaneem djeluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih štetnika.

Novost su manja pakiranja od 4 ili 5 kg

Novost u ponudi Pro-eca su i nova pakiranja đubriva, koja su sada dostupna i u malim pakiranjima od 4 ili 5 kilograma. Osim u malim pakiranjima, đubriva su kao i do sada dostupna u pakiranjima od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju.

Za određivanje što preciznije količine đubriva i njihove vrste, potrebno je napraviti analizu tla koja pokazuje odnose hraniva i njihovu raspoloživost. Ujedno analizom tla saznajemo pH vrijednost i sadržaj humusa u tlu. Na osnovi toga možemo odrediti potrebne količine đubriva i time osigurati profitabilnu i ekološki prihvatljivu proizvodnju.

Za sva dodatna pitanja vezana uz đubriva i njihovu primjenu, kao i za prijedloge đubrenja obratite se Pro-eco timu na jedan od niže navedenih kontakata koji će vam rado pomoći sa svojim stručnim savjetima.

Foto: zlikovec/bigstockphoto.com


Tagovi

Pro-eco Ekološka proizvodnja Đubriva Neem Analiza tla


Partner

Izdvojeni tekstovi

KLUB

EU RASFF obavijestio o prisustvu #aflatoksina u suhim smokvama porijeklom iz Turske čiji je uvoznik "Bernina" Široki Brijeg!