Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.12.2019. 12:00

Žuti i narančasti meteo alarm: Udari vjetra i obilne padavine

Nove padavine očekuju se od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rijeđe u Bosni je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg.

Foto: Pixabay/MichaelGaida
  • 260
  • 22
  • 0

Na stranicama Federalnog hidrometeorološkog zavoda izdan je žuti i narančasti meteo alarm za većinu područja u zemlji. 

Na području Banja Luke očekuje se mjestimično pojačan vjeta s udarima većim od 11m/s (40 km/h), posebno u južnom planinskom dijelu regije. Udari vjetra južnog smjera, između 40 i 50 km/ha očekuju se i na području Bihaća, Trebinja, Foče, Višegrada, a na području Livna i Mostara čak do 60 km/ha. Velike količine padavina, od 20, a lokalno čak 70 l/m2 očekuje se na području Livna, Trebinja i Mostara. 

Danas u popodnevnim satima očekujte jače naoblačenje. Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rijeđe u Bosni je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima u nizinama sa kišom, u Bosni rijetko i sa susnježicom. U višim područjima snijeg. Od sredine dana postepeno razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine i postepeno prema istoku zemlje prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

Većinom sunčano uz umjerenu naoblaku prognozira se u nedjelju, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Magla je izgledna po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U ponedjeljak u BiH sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

Pretežno oblačno se prognozira se u utorak na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne pretežno sunčano. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15°C.


Tagovi

Agro prognoza Meteo alarm Padavine Snijeg Kiša Susnježica Južina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]