Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.11.2019. 10:30

Žuti alarm: Udari juga i do 65 km/h

Jugo koji će puhati noćas u Unsko-sanskom i Livanjskom kanton dostizat će od 45 do 65 km/h. Sljedećih dana očekuje nas oblačno vrijeme sa vjetrom umjerene jačine te padavinama. Temperature su i dalje nadprosječne za ovo doba godine.

Foto: Pixabay/rihaij
  • 158
  • 10
  • 0

Ako je suditi po narodnim izrekama, ova će zima biti blaga, a iduća bi godina mogla biti slaba. Naime, kaže se da ako oko 10. novembra procvate koje drvo, sljedeća će godina biti slaba. Ako tih dana bude snijega, bit će dobra i iduća godina. Sudeći po narodnoj prognozi, ne piše nam se dobro naredne godine.

Jutros je u čitavoj zemlji prevladavalo oblačno vrijeme s maglom po kotlinama. Umjereno do pretežno oblačno vrijeme nastavit će se i tijekom dana. Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu će biti i jakih udara juga u Unsko-sanskom i Livanjskom kantonu od 45 do 65 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U subotu, u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na sjeveroistoku Bosne do 20°C.

Pretežno oblačno vrijeme i u nedjelju, u čitavoj zemlji. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prije podne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

U ponedjeljak, u BiH umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

Novo naoblačenje koje će usloviti kišu Federalni hidrometeorološki zavod prognozira za utorak. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prije podne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.


Tagovi

Agro prognoza Udari juga Kiša Padavine Oblačno Vikend


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.