• Agro prognoza
  • 30.11.2018. 16:30

Zahlađenje neće dugo trajati, decembar donosi temperature iznad 10 stupnjeva

Već u ponedjeljak očekujte dnevne temperature od 5 do 11°C, a na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

Foto: PxHere/phsjr3whhi7n
  • 416
  • 71
  • 0

Nakon neuobičajeno toplog novembra, nekako su nam naglo došli snijeg i minusi. Brzo smo se navikli jer, priznat ćete, tako i priliči ovom dobu godine. No, ni ovakvo vrijeme neće dugo potrajati jer nas već u ponedjeljak čekaju temperature iznad 10°C

Dakle, vrijeme početkom decembra će biti pogodno za rezidbu, zaštitu i sadnju voćaka, obradu zemlje i poslove po vani. 

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, slaba kiša ili susnježica je moguća na krajnjem zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u Hercegovini sa slabom kišom. Tokom dana, u cijeloj zemlji bez padavina. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 8 do 12 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u nedjelju. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.
 


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Slaba kiša Padavine


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.