Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 29.05.2020. 17:30

Za vikend se prognozira nestabilno vrijeme sa kišom

I početkom iduće sedmice zadržati će se slično vrijeme, sa slabom kišom i oblacima. Maksimalne temperature u većini zemlje neće prelaziti 20 stupnjeva.

Foto: Stevan Davidović
  • 71
  • 13
  • 0

Tokom čitavog današnjeg dana preovladavalo je većinom oblačno vrijeme. Skoro u čitavoj Bosni i Hercegovini zabilježeni su pljuskovi i kiša. Izmjerene dnevne temperature kretale su se od 2°C na Bjelašnici pa do 24°C u Mostaru i Stolcu.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, prvog dana vikenda očekuju nas nestabilne vremenske prilike, sa naoblačenjem uz kišu i pljuskove u većini krajeva. Duvati će slab vjetar, iz sjevernog pravca. Jutro svježe, sa temperaturama od  6 do 10°C dok će na jugu države biti malo toplije, do 14°C. Dnevni maksimum kretati će se u intervalu od 15 do 20 stupnjeva, na jugu BiH do 22°C. 

Drugog dana vikenda zadržati će se oblačno vrijeme, s tim da su u poslije podnevnim satima mogući i lokalni pljuskovi. Strujanje zraka biti će umjereno, iz sjeverozapadnog pravca. Ujutru će biti nešto niže temperature, u rasponu od 4 do 9°C, na jugu toplije sa temperaturom od 14 stupnjeva. Dnevni maksimum u nedjelju prognozira se do 20°C, na jugu države do 23°C.

Početak naredne sedmice je sa slabom kišom i naoblakom. Više sunca biti će na jugu zemlje. Vjetar slab, iz sjevernog pravca. Najniža jutarnja temperatura u ponedjeljak biti će 6 stupnjeva, na jugu do 14°C dok se za dnevni maksimum najavljuju temperature u rasponu od 13 do 18°C, a na jugu do 23 stupnja.


Tagovi

Pljuskovi Kiša Jutarnje temperature Dnevni maksimum Vjetar Strujanje zraka Nestabilno vrijeme


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.