Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 22.12.2017. 17:00

Za vikend padavine, u ponedjeljak stabilno

Neuobičajeno vrijeme za decembar prati nas i ovih dana.

Foto: Pixabay/ASSY
  • 228
  • 14
  • 0

Oblačno sa slabim padavinama očekujte u subotu i nedjelju. Razvedravanje se očekuje u drugom dijelu nedjelje, a u ponedjeljak potpuni prestanak padavina, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabe padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Većinom slab snijeg, u nizima je moguća i slaba kiša. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u Krajini i zapadnim područjima. U Hercegovini uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. U noći na nedjelju vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

Više oblačnosti očekujte u nedjelju prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima gdje se razvedravanje očekuje u drugoj polovini dana. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stupnjeva.

Prema dugoročnoj prognozi, značajnijih padavina ne bi trebalo biti do 30.12.

Foto: Pixabay/ASSY


Tagovi

Agro prognoza Kiša Snijeg Razvedravanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]