Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 27.10.2017. 17:00

Za vikend oblačno s mjestimičnim padavinama

Slabu kišu očekujte već u subotu, u nedjelju na planinama i snijeg. Ponedjeljak oblačan, bez padavina.

Foto: Pixabay/Foto-Rabe
  • 155
  • 10
  • 0

Vrijeme postaje sve više jesensko. Bablje ljeto svoje je odradilo, a čekaju nas sve oblačniji dani s mjestimičnim padavinama, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar u većem dijelu Bosne prije podne umjerene jačine sjevernog smjera, a od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjera na jugo. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 6°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7°C i 12°C, na jugu od 14 do 17°C.

U Bosni će u nedjelju prije podne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana prolazno jače naoblačenje sa sjevera koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti kišu, na planinama snijeg. Jutro bez vjetra. Već prije podne se očekuje vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera, sa mogućim jakim udarima juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na zapad i sjeveorozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12°C i 18°C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7°C i 11°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

Foto: Pixabay/Foto-Rabe


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Oblačno Bura Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.