Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.04.2018. 16:30

Za vikend nam stiže ljeto!

Pripremite se na neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine.

Foto: Pixabay/1195798
  • 388
  • 32
  • 0

Ova je godina počela neuobičajeno pa što ne bi i nastavila tako. Sunčano i toplo vrijeme sa slabim vjetrom prevladavat će iduća četiri dana, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. Proljetno sunce može biti iznimno opasno pa radove na otvorenom obavljajte u jutarnjim i kasnopopodnevnim satima. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

Pretežno sunčano vrijeme bit će i u nedjelju. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28°C.

U ponedjeljak sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

Prolazno povećanje oblačnosti sa zapada koje će usloviti lokalno slabu kišu ili kratkotrajan pljusak od sredine dana prema poslijepodnevnim satima prognozira se za utorak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.


Tagovi

Prognoza Visoka temperatura Sunčano Pljuskovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.