Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 11.08.2017. 16:06

Za vikend kiša i jak vjetar, moguć i grad

U danima koji slijede očekuje se pad temperature sa padavinama. No, već u ponedjeljak, temperature će ponovo rasti.

Foto: Pixabay/bony_an
  • 659
  • 43
  • 0

Vrlo vruće i suho vrijeme napravilo je štete poljoprivrednicima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Kiša i pad temperature koji će uslijediti obradovat će i poljoprivrednike, ali i građane BiH.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u subotu se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva u Bosni je moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjevernih, a u Hercegovini južnih smjerova. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku od 27 do 32 °C.

U nedjelju će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje do kraja dana i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveru od 24 do 30 °C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost bit će u ponedjeljak. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 30 do 34 °C.

U utorak bi trebalo biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 27 do 32, na jugu do 35 °C.

Foto: Pixabay/bony_an


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Pljuskovi Kiša Grad


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.