Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 10.04.2020. 14:40

Za vikend ide red sunca red oblaka

Predstojeće dane obilježiti će umjereno oblačno vrijeme, uz prijatne proljećne temperature koje će uglavnom prelaziti 20 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Foto: Julijana El Omari
  • 56
  • 7
  • 0

Petak je u Bosni i Hercegovini osvanuo sunčan i takvo vrijeme zadržalo se u toku prije podneva. Temperature su se kretale u intervalu od 2 °C na Bjelašnici pa do 23°C u Grudama i Širokom Brijegu. 

I tokom drugog dijela dana zadržalo se sunčano vrijeme u cijeloj zemlji. Tek se popodne očekuje malo oblaka u Bosni. Vjetar će biti umjeren, iz sjeveroistočnog pravca. Dnevni maksimum predviđa se od 20 do 26 stupnjeva, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu. 

Prvog dana vikenda uglavnom će biti umjereno do pretežno oblačno. Strujanja zraka biti će slabijeg intenziteta, iz sjevernog pravca. Najniža jutarnja temperatura očekuje se od  3 do 8°C dok će na jugu države biti nešto toplije, do 13 stupnjeva. Dnevni maksimum prognozira se u rasponu od 18 do 23°C, na jugu BiH do 26 stupnjeva. 

Drugog dana vikenda u našoj zemlji će se nastaviti trend sunčanog vremena, uz mjestimično malo naoblačenje. Vjetar će biti slab, iz jugozapadnog pravca. Na sjeveru Bosne, vjetar mjenja pravac i duvati će iz istočnog smjera. Najniža očekivana temperatura kretat će se oko 7 stupnjeva, na jugu zemlje biti će toplije, do 13°C. Očekivani dnevni maksimum predviđa se da će ići do 25°C.

Početak iduće sedmice prognozira se da će biti sunčan u toku prije podnevnih sati. Više oblaka možemo očekivati u drugom dijelu dana. Vjetar će takođe biti umjeren, iz južnog pravca. Najniža jutarnja temperatura kretati će se oko 5 stupnjeva dok će najviša dnevna iznositi oko 20, do 25 °C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Više oblaka Naoblačenje Vjetar Dnevni maksimum Jutarnje temperature Strujanje zraka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.