Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 04.09.2020. 12:00

Za vikend i dalje ljetnje vrijeme, od ponedjeljka jače naoblačenje

Za početak iduće sedmice, prognostičari najavljuju oblačno vrijeme u Krajini dok će u ostatku Bosne i Hercegovine biti sunčano.

Foto: Adrian Horvat
  • 85
  • 197
  • 0

Petak je u našoj zemlji osvanuo oblačan u centralnoj i istočnoj Bosni dok je u ostatku države preoladavalo sunčano vrijeme. Jutarnje temperature zraka kretale su se u rasponu od 5°C na Bjelašnici pa do 22°C u Mostaru. 

U toku dana će se zadržati ovakav trend, uz postepeno razvedravanje. Duvati će umjeren vjetar, iz pravca sjevera. Za dnevni maksimum prognozira se temperatura do 28 stupnjeva, na jugu BiH biti će toplije, do 30°C. 

Prema Federalnom hidrometeorolškom zavodu, prvog dana vikenda očekuju se sunčane vremenske prilike. Tokom prije podneva moguća pojava magle po kotlinama u središnjoj i istočnoj Bosni. Strujanja zraka biti će slaba, iz pravca istoka dok će u Hercegovini biti iz jugozapadnog smjera. Jutro će biti prijatno, sa temperaturama od 11 do 17 stupnjeva dok će maksimalna dnevna iznositi do 33°C.

Drugog dana vikenda preovladavati će sunčano vrijeme. U nedjelju tokom prije podneva, biti će izvjesna pojava magle po kotlinama u Krajini i centralnoj i istočnoj Bosni. Temeperature će se ujutru kretati u intervalu od 12 do 18 stupnjeva dok će dnevni maksimum dosegnuti 34°C.

Za početak iduće sedmice, prognostičari najavljuju oblačno vrijeme u Krajini dok će u ostatku Bosne i Hercegovine biti sunčano. U toku dana, u ponedjeljak, u Bosni dolazi do povećanja oblačnosti. Tokom poslije podnevnih i večernjih sati, prognozira se i kiša. Jutro će biti prijatno, sa temperaturama do 18°C dok se za maskimalnu dnevnu najavljuje 28 °C, na jugu države i do 32 stupnja.  


Tagovi

Sunčano vrijeme Oblačno vrijeme Pojava magle Postepeno razvedravanje Dnevni maksimum Vjetar Strujanje zraka Slaba kiša


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.