Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 16.05.2020. 10:45

Za vikend ćemo imati toplo vrijeme uz moguće lokalne padavine

Oba dana vikenda prognoziraju se pljuskovi sa mjestimičnom grmljavinom. Najavljivani dnevni maksimum kretati će se do 30 stupnja.

Foto: Hajrudin Salkić
  • 65
  • 32
  • 0

Subota je u većini krajeva Bosne i Hercegovine osvanula uglavnom oblačna. Izmjerene jutarnje temperature kretale su se od 9°C na Bjelašnici pa do 20 stupnjeva u Mostaru. 

Tokom dana izvjesno je da će se zadržati umjereno oblačno vrijeme. Kako dan odmiče, na području Krajine moguće su i padavine. Vjetar će biti slabijeg intenziteta, iz istočnog pravca. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, dnevni maksimum se prognozira u rasponu od 20 do 26 dok će na jugu države biti nešto toplije, do 30 °C.

Drugog dana vikenda i dalje se zadržava oblačnost. U čitavoj Bosni očekuju se lokalni pljuskovi, sa mogućom slabijom grmljavinom. Strujanja zraka u Bosni će biti umjerena, iz pravca sjevera dok će u Hercegovini duvati slab vjetar iz jugozapadnog pravca. Za jutro se najavljuju temperature u intervalu od  9 do 14°C, a na jugu BiH toplije - od 16 do 21°C. Dnevni maksimum za sutra prognozira se između 21 i 26°C, na jugu do do 30°C.

Početak naredne sedmice biće takođe pretežno oblačan. Lokalne padavine, sa pojavom grmljavine najavljuju se u Hercegovini, kao i u centralnim i istočnim dijelovima Bosne. Strujanja zraka biti će umjerena, iz istočnog pravca. Jutarnja temperatura prognozira se oko 15 stupnjeva, a na jugu države do 21°C. Dnevni maksimum u ponedjeljak dosegnuti će 26 stupanj, na jugu BiH do 32°C.


Tagovi

Jutarnje temperature Lokalni pljuskovi Pojava grmljevine Padavine Vjetar Strujanja zraka Dnevni maksimum Oblačno vrijeme


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...