Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.04.2018. 16:30

Vrućine se nastavljaju, osvježenje krajem sedmice

Dnevne temperature dosezat će od 24 do 29°C, a osvježenje će dolaziti s lokalnim pljuskovima.

Foto: Pixabay/congerdesign
  • 276
  • 22
  • 0

Temperature natprosječno visoke za ovo doba godine nastavljaju se i u posljednjoj sedmici aprila. Radovi na otvorenom će možda biti prekinuti lokalnim pljuskovima koji će svakako dobro doći svim poljoprivrednim kulturama. 

U utorak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u većem dijelu Bosne će usloviti lokalne pljuskove. Izgledna je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C.

Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini u srijedu. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se prognoziraju pljuskovi. Padavine se ne prognoziraju za Krajinu, zapad i jugozapad Bosne. Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C.

U četvrtak u Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U Bosni umjerena naoblaka veći dio dana. Od večernjih sati naoblačenje sa zapada. U noći na petak u Bosni slaba kiša. Prije podne umjereno jako jugo. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C.

Pretežno sunčano vrijeme u petak u Hercegovini, a u Bosni veći dio dana oblačno. Slaba kiša u jutarnjim satima. U Bosni se prognozira razvedravanje od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.
 


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Pljuskovi Grmljavina April


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.