Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.08.2020. 10:30

Vrijeme za kraj sedmice još uvijek nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za kraj sedmice

Foto: JumpStory
  • 42
  • 81
  • 0

Prognostičari kažu kako nas danas u Bosni očekuje sunčanije prije podne. Već u drugoj polovini dana moguć je jači razvoj oblačnosti koji će usloviti pljuskove i grmljavinu. Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa obilnijim padavinama i lokalnom pojavom grada. U Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne pljuskova može biti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake bit će i jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.

Za subotu stručnjaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju u Bosni pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti većinom između 24 i 29°C, a na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U nedjelju će u Bosni biti i dalje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poneki pljusk je moguć u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

Početak sedmice, ponedjeljak, donosi u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34°C.

Stanje vlažnosti tla je popravljeno zbog dospjelih padavina u proteklom periodu, a u ovom dijelu sedmice povoljni su uslovi za obavljanje radova na otvorenom, savjetuju stručnjaci.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.