Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 23.10.2020. 16:30

Vrijeme u predstojećim danima promjenljivo, ali ipak relativno toplo

Pred nama je period povoljnih vremenskih prilika za radove na otvorenom koje je potrebno iskoristiti za berbu preostalog voća i obavljanje sjetve ozimih usjeva u optimalnim agrotehničkim rokovima do kraja oktobra.

Foto: Renata Prusina
  • 72
  • 206
  • 0

Danas je tokom prije podneva u našoj zemlji preovladavalo sunčano vrijeme, uz manju naoblaku. U kotlinama i uz riječne tokove zabilježena je pojava magle i niskih oblaka. Izmjerene temperature kretale su se od 4 C° u Bugojnu pa do 19 stupnjeva u Gradačcu.

Tokom dana zadržalo se fino vrijeme, sa vrlo malo oblačnosti. Jače naoblačenje očekuje se tokom noći na subotu, iz pravca zapada. Duvati će slab vjetar, sa juga. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, dnevni maksimum za danas najavljuje se do 21C° dok će na jugu zemlje biti malo toplije, do 24 stupnja. 

Prvog dana vikenda u Bosni će padati kiša većim dijelom, a u Hercegovini je najavljena tek za poslije podnevne sate i tokom noći na nedjelju. Međutim, neće biti jačeg intenziteta. Strujanje zraka biti će promjenljivog pravca. Jutro svježe, sa temperaturnim intervalom od 6 do 11C° dok je za maksimalnu dnevnu prognozirana temperatura oko 17, na jugu do 20 stupnjeva.  

Drugog dana vikenda zadržati će se umjereno oblačne vremenske prilike. Slaba kiša padati će ujutru, u centralnoj i istočnoj Bosni. Slab vjetar dolazi sa sjevera i sjeveroistoka. Jutro prohladno sa temeperaturama oko 5C°, na jugu države malo toplije, do 12C°. Dnevni maksimum dosegnuti će 16 stupnjeva, na jugu do 19. 

I početkom iduće sedmice biće pretežno oblačno. Mjestimično, na jugu i istoku zemlje moguća i slabija kiša. Po kotlinama i riječnim tokovima i dalje moguća pojava magle i niske naoblake. Temperaturne vrijednosti neće se bitnije mijenjati u odnosu na one od vikenda. Prognozirani dnevni maksimum za ponedjeljak očekuje se da bude oko 21 stupnja.


Tagovi

Sunčano vrijeme Oblačno vrijeme Slabija kiša Pojava magle Vjetar Strujanje zraka Izmjerene temperature Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]