Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 24.04.2017. 09:40

Vrijeme stabilnije, mraz i dalje prijeti

Pojava mraza, na samom početku sedmice pred nama, ugroziće poljoprivredne kulture, stoga je preporučljivo biti oprezniji i po potrebi provoditi mjere zaštite.

Foto: Bigstockphoto/spectator
  • 579
  • 32
  • 0

Tokom narednog prognoznog perioda u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilizacija vremenskih prilika, uz duže sunčane intervale i postepeni porast temperatura iz dana u dan. Početkom sedmice, u ponedjeljak 24.04. i utorak 25.04., jutra će još uvijek biti relativno hladna za ovaj dio godine, u unutrašnjosti uz malu vjerovatnoću za mraz, izraženije pri tlu. Temperature će se kretati od -1 do 4, na jugu od 2 do 7 °C, dnevne od 9 do 14, na jugu do 17 °C.

Nakon toga, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, doći će do porasta jutarnjih, kao i maksimalnih dnevnih temperaturnih vrijednosti. Jutarnje će se kretati od 5 do 9 u unutrašnjosti, na jugu od 10 do 12 °C, maksimalne će dostizati do 20, u Hercegovini moguće i koji stepen Celzijusa iznad. Sa približavanjem vikenda izgledno je pogoršanje praćeno kišom, pri tome će se temperaturni režim djelimično promijeniti i biće hladnije, ali ne kao u proteklom periodu.

Pojava mraza, na samom početku sedmice pred nama, ugroziće poljoprivredne kulture, stoga je preporučljivo biti oprezniji i po potrebi provoditi mjere zaštite.

Foto: Bigstockphoto/spectator


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine Mraz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...