Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • vremenska prognoza
  • 06.09.2021. 10:00

Vrijeme pogoduje radovima na otvorenom - temperature do 31°C

Aktuelne vremenske prilike omogućiće u toku sedmice nesmetan rad na otvorenom polju.

Foto: Bojan Kecman (ilustracija)
  • 106
  • 27
  • 0

Prema prognostičarima, tokom ove nedjelje u našoj zemlji preovladavaće većim dijelom stabilne vremenske prilike, bez padavina. Kada je riječ o temperaturama, neće se puno mijenjati i biće uglavnom uobičajene za ovo doba godine. 

Najniže jutarnje kretati će se u rasponu od 9 do 14°C, na jugu BiH do 17°C a kako se budemo bližili kraju sedmice, biće i koji stepen toplije. Preko dana sa dužim sunčanim intervalima, uz postepni porast temperatura zraka. Tokom predstojećeg vikenda maksimalne dnevne vrijednosti dosegnuti će u većem dijelu zemlje od 25 do 30°C. U Posavini, Semberiji, dolini Neretve i primorskom području - do 32 stepena. 

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod, mogućnost da dođe do promjene vremena raste od nedjelje, 12. septembra. Tada je i izvjesno pogoršanje, praćeno kišom koje će se polako širiti od sjevera prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine. 

Aktuelne vremenske prilike omogućiće u toku sedmice nesmetan rad na otvorenom polju. Toplotni uslovi, uz povećan udio zemljišne vlage odgovaraće završnim fazama razvoja poljoprivednih usjeva. 

Današnji dan je u našoj zemlji osvanuo pretežno sunčan, samo je lokalno po kotlinama zabilježena pojava magle. I tokom dana zadržaće se sunčane prilike, uz malu ili umjerenu oblačnost. Duvati će umjeren vjetar, iz pravca sjeveroistoka. Dnevni maksimum dosegnuti će 28°C dok će na jugu zemlje ići i do 31°C.

Za sutra se u BiH najavljuje uglavnom sunčano vrijeme. Ujutru je mjestimično moguća i pojava magle. Strujanja zraka biće slaba i dolaze nam sa istoka. Najniža jutarnja temperatura u utorak je u intervalu od sedam do 13°C, na jugu do 20°C dok će maksimalna dnevna biti uglavnom od 24 do 29 stepeni, na jugu do 31°C.

I sredinom sedmice zadržaće se sličan trend vremena. Vjetar je i dalje umjeren i dolazi iz sjeveroistočnog pravca. U srijedu će jutro biti svježije, sa vrijednostima od osam do 13°C, na jugu BiH do 19°C. Dnevni maksimum ide do 29 stepeni, a na jugu zemlje i par stepeni toplije. 

Kako se budemo bližili vikendu, u Bosni i Hercegovini i dalje sunčano, sa manjom do umjerenom naoblakom. U četvrtak će duvati slab vjetar, sa sjeveroistoka. Ujutru će se temperaturne vrijednosti kretati do 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Dnevni maksimum dostiže 29 stepeni, na jugu do 31°C.


Tagovi

Stabilno vrijeme Sunčani intervali Slab vjetar Pojava magle Padavine Jutarnje temperature Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.