Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 14.09.2020. 16:30

Vrijeme pogoduje pripremama za jesenju sjetvu - pogoršanje iduće sedmice

Poslije kratkotrajnih padavina, uslijediti će opet stabilno vrijeme dok se konkretnija promjena prognozira za nedjelju, 20. septembar, kada će pogoršanje postepeno zahvatiti čitavu zemlju. 

Foto: Bigstockphoto / Milosz_G
  • 103
  • 112
  • 0

Kako prognostičari najavljuju, u sedmici pred nama preovladavati će stabilne i sunčane vremenske prilike. Jutra će biti svježa dok će preko dana temperature mjeriti nadprosječne vrijednosti. Očekuje se i kratkotrajno pogoršanje vremena, sa slabijom kišom u četvrtak, na sjeveru Bosne. 

Poslije kratkotrajnih padavina, uslijediti će opet stabilno vrijeme dok se konkretnija promjena prognozira za nedjelju, 20. septembar, kada će pogoršanje postepeno zahvatiti čitavu zemlju. 

Ipak, temperature će se zadržati na postojećem nivou i dalje će biti iznad prosjeka za ovo doba godine, pogotovo u prvom dijelu sedmice. Jutra će biti prijatna, sa 17°C , na jugu BiH i toplije, sa 21 stupnjom dok će dnevni maksimum dosegnuti 30 °C u Bosni, a u Hercegovini 34 stupanj. 

Vremenske prilike pogodovati će radovima na otvorenom polju, takođe nastaviti će se berba dospijelih usjeva, kao i pripreme za predstojeću jesenju sjetvu. 

Danas je tokom prije podnevnih sati preovladavalo sunčano vrijeme, sa umjerenom naoblakom. Izmjerene temperature kretale su se u intervalu od 11°C na Bjelašnici pa do 33 stupnja u Stolcu. Duvao je slab vjetar u Bosni, iz pravca sjeveroistoka dok je u Hercegovini bila umjerena bura. Za maksimalnu dnevnu prognozira se 32, na jugu BiH do 35°C. 

Sutra će se zadržati slično vrijeme. U jutranjim satima, u kotlinama Bosne moguća pojava magle ili niske naoblake, sa jutarnjom temperaturom do 20 stupnjeva dok će maksimum iznositi 33, na jugu naše zemlje do 35 stupnjeva. 

Sredinom nedjelje preovladavati će isti trend. U poslije podnevnim satima u srijedu, u višim dijelovima Bosne izvjesni su lokalni pljuskovi. Jutro će biti i dalje ugodno, sa temperaturama do 19°C, a maksimalna dnevna iznositi će 32°C, na jugu do 35°C.

Krajem sedmice očekuje se umjereno oblačno, sa postepenim naoblačenjem u četvrtak. Do kraja dana i u večernjim satima, širom zemlje padati će kiša, pljuskovi, sa pojavom grmljavine. Jutra će i dalje biti prijatna, sa 19 stupnjeva dok će maksimalna dnevna biti nešto niža, odnosno, 31°C, na jugu BiH do 34 stupnja. 


Tagovi

Sunčano vrijeme Pogoršanje vremena Postepeno naoblačenje Lokalni pljuskovi Kiša Vjetar Pojava magle Pojava grmljavine Berba Jesenja sjetva Umjerena naoblaka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.