Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.04.2017. 16:00

Vrijeme pogoduje infekciji voćarskih kultura

U ovoj sedmici, osobito u njenom prvom dijelu, očekuje se promjenjivo oblačno i nešto svježije vrijeme, uz mjestimičnu kišu i pljuskove.

Foto: Pixabay/Hans
  • 673
  • 41
  • 0

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ovoj sedmici, osobito u njenom prvom dijelu, očekuje se promjenjivo oblačno i nešto svježije vrijeme, uz mjestimičnu kišu i pljuskove. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između 3 i 8°C, a najviša dnevna između 10 i 16°C. U takvim okolnostima postojaće povoljni uslovi za infekcije od uzročnika oboljenja na voćarskim kulturama.

U utorak prije podne bit će umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju, uglavnom, u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 14 do 20 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 13 do 19 stupnjeva, a u četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 stupnjeva.

Foto: Pixabay/Hans


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...