Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 01.07.2019. 14:00

Vrijeme ovu sedmicu stabilno i pogodno za pripremu i početak žetve

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice.

Foto: Pixabay/Tama66
  • 73
  • 22
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice. Danas će u našoj zemlji preovladavati vedro i vruće. Vjetar slab do umjeren uglavnom istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36 stupnjeva.

U utorak, 2.07.2019. očekuje nas sunčano vrijeme. Postupan porast oblačnosti tokom poslijepodneva i u večernjim satima u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 22 do 26, a najviša dnevna od 29 do 35 stupnjeva.

U srijedu, 3.07.2019. će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi ili slaba i povremena kiša. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu od 29 do 34 stupnja.

U četvrtak, 4.07.2019. u Bosni nas očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 stupnja.

Preovladavaće povoljni uslovi za radove na otvorenom. Zalihe vlage u zemljištu su još uvijek dovoljne za nesmetan razvoj proljetnih kultura, a sunčano i stabilno vrijeme povoljno će djelovati na ozimine koje su u završnim fazama razvoja, te omogućiti nesmetanu pripremu i početak žetve.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.