Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.02.2022. 10:00

Vrijeme je za radove na otvorenom - stižu natprosječne temperature

U naredna tri dana pretežno oblačno i kištovito vrijeme. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 9 stepeni, dok će se tokom dana živa na termometru penjati do 14

Foto: Depositphotos/Ivanov
  • 85
  • 18
  • 0

Prema prognostičkim kartama, većim dijelom naredne sedmice izgledne su stabilnije vremenske prilike, sa vjerovatnoćom za kišu u utorak i srijedu, 15. i 16. februara. Pri tome su veće količine izgledne u Hercegovini, jugozapadnoj i centralnoj Bosni, a najmanje padavina očekuje se u Semberiji i Posavini.

Uz svakodnevne smjene vedrijih i oblačnih perioda, očekuju se i natprosječne temperature zraka za ovaj dio godine. Sredinom sedmice će biti malo hladnije, uz pojavu slabijih jutarnjih mrazeva, pretežno u centralnoj i istočnoj Bosni.

Radovi na otvorenom

S južnim strujanjem, dnevne temperature će konstantno rasti i maksimalne vrijednosti će postepeno dostići u centralnim dijelovima zemlje između 6 i 8, na jugu do 12, na sjeveru do 14°C. U dane narednog vikenda, posvuda će maksimalne dnevne temperature porasti iznad 10°C, u Hercegovini i Posavini će biti od 16 do 18 °C.

U drugom dijelu sedmice preovladavat će povoljni uvjeti za radove na otvorenom, pripremu, čišćenje i rezidbu voćnjaka. U glavnim proizvodnim područjima na sjeveru zemlje, Posavini i Semberiji, ovisno o stanju ozimih usjeva, trebalo bi obaviti prvu prihranu, umjerenim dozama odgovarajućih azotnih gnojiva.

Trodnevna prognoza

Sutra pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana padavine i u Krajini, a tom noći u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana očekuje se u srijedu. U jutarnjim satima padavine u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7 na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 0 do 6 na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Sunčano Vjetar Kiša Mraz


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !