• Agro prognoza
  • 15.05.2017. 16:00

Vrijeme i dalje ometa radove u polju

U prvoj polovini sedmice preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom i nešto svježije od uobičajenog.

Foto: Bigstockphoto/Maglido Photography
  • 349
  • 21
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, u prvoj polovini sedmice preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom i nešto svježije od uobičajenog. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 6 i 11°C, na jugu zemlje između 10 i 15°C.

Najviša dnevna temperatura imat će vrijednosti između 15 i 24°C, na jugu zemlje između 23 i 27°C. Nakon stabilizacije vremena koja će uslijediti sredinom sedmice, u dane vikenda očekuje se ponovo jače naoblačenje sa obilnijim padavinama.

Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će u Bosni biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a najivša dnevna od 19 do 24, a u Hercegovini od 24 do 27 stupnjeva.

U srijedu umjereno oblačno vrijeme. Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 25 stupnjeva. U četvrtak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 20 do 26 stupnjeva.

Foto: Bigstockphoto/Maglido Photography


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi