Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 15.05.2017. 16:00

Vrijeme i dalje ometa radove u polju

U prvoj polovini sedmice preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom i nešto svježije od uobičajenog.

Foto: Bigstockphoto/Maglido Photography
  • 379
  • 21
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, u prvoj polovini sedmice preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom i nešto svježije od uobičajenog. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 6 i 11°C, na jugu zemlje između 10 i 15°C.

Najviša dnevna temperatura imat će vrijednosti između 15 i 24°C, na jugu zemlje između 23 i 27°C. Nakon stabilizacije vremena koja će uslijediti sredinom sedmice, u dane vikenda očekuje se ponovo jače naoblačenje sa obilnijim padavinama.

Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će u Bosni biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a najivša dnevna od 19 do 24, a u Hercegovini od 24 do 27 stupnjeva.

U srijedu umjereno oblačno vrijeme. Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 25 stupnjeva. U četvrtak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 20 do 26 stupnjeva.

Foto: Bigstockphoto/Maglido Photography


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]