Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 05.05.2017. 15:00

Vrijeme i dalje ometa radove na polju

Vremenska prognoza za vikend ne ide na ruku poljoprivrednicima.

Foto: Bigstockphoto/Max_Helloween
  • 417
  • 22
  • 0

Vikend donosi kišu. Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u petak će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prestanak padavina od poslijepodnevnih sati i smanjenje oblačnosti. Očekivana količina padavine je između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada u noći na nedjelju. Vjetar slab, uglavnom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Očekivana količina padavine je između 10 i 20 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab, ujutro zapadnog i jugozapadnog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16°C, na jugu do 18°C.

Foto: Bigstockphoto/Max_Helloween


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !