Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 15.06.2020. 17:00

Vrijeme i dalje nestabilno, razvedravanje tek sredinom sedmice

Tokom današnjeg dana, u našoj zemlji bilo je mjestimično oblačno, a kiša je padala u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni.

Foto: Julijana El Omari
  • 130
  • 13
  • 0

Kako prognostičari najavljuju, tokom ove nedjelje očekuju nas promjenljivi vremenski uslovi. Izvjesni su povećana oblačnost, kao i potencijalne padavine, lokalno sa grmljavinom. U predstojećem vikendu nastupiti će djelimično stabilizovanje vremena, sa takođe mogućom kišom slabije jačine. 

Temperaturni režim biti će u skladu sa aktuelnim godišnjim dobom, ali će ipak sredinom sedmice nastupiti blaži pad izmjerenih vrijednosti za ovo doba godine. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, jutarnje temperature kretati će se do 18 °C, na jugu do 22 stupnja. Za dnevni maksimum prognoziraju se vrijednosti od oko 25°C, u Hercegovini toplije - do 28°C.

Nestabilnije vrijeme može uzrokovati povremeni prekid radova na otvorenom polju, a smjenjivanje sunca i kiše uzrokovati će jaču pojavu biljnih bolesti i štetočina. 

Tokom današnjeg dana, u našoj zemlji bilo je mjestimično oblačno, a kiša je padala u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, ali i lokalno u središnjim regijama. Izmjerene dnevne temperature kretale su se u rasponu od osam stupnjeva na Bjelašnici pa do 26°C u Zenici. 

Trend oblačnog vremena nastavlja se i sutra. U Bosni uglavnom tokom jutra i sa kišom. Kako dan odmiče, mjestimični pljuskovi sa grmljavinom najavljuju se i u Hercegovini i ponegdje u srediišnjoj iistočnoj Bosni. Vjetar slab, promjenljivog pravca. U jutarnjim satima temperature će se kretati u rasponu od 11 do 16 stupnjeva dok se za najvišu dnevnu najavljuje vrijednost od 25 stupnjeva i to na jugu države. 

I sredinom nedjelje zadržati će se oblačnost nad BiH. U srijedu ujutru padati će i kiša u južnim i jugozapadnim krajevima zemlje. Kako dan odmiče, pljuskovi se prognoziraju u većini krajeva. U Hercegovini moguća i pojava grmljavine. Uveče će se postepeno razvedriti. Jutarnje temperature biti će do 18°C dok se za maksimalnu dnevnu najavljuje do 25 stupnjeva. 

Krajem nedjelje očekuju se stabilnije vremenske prilike. U četvrtak poslije podne dolazi do smanjenja oblačnosti. Slabe padavine moguće su mjestimično u Hercegovini i na istoku Bosne. Ujutru će temperatura iznositi u prosjeku 17 stupnjeva dok se za dnevni maksimum najavljuje do 26 C°. 


Tagovi

Povećana oblačnost Dnevne temperature Jutarnje temperature Nestabilno vrijeme Pljuskovi Padavine Kiša Vjetar


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.