Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 12.07.2016. 13:30

Vrijeme će pogodovati radovima na otvorenom

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većem dijelu predstojećeg perioda očekuju nas stabilne i sunčane vremenske prilike.

  • 246
  • 26
  • 0

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većem dijelu predstojećeg perioda očekuju nas stabilne i sunčane vremenske prilike. Temperature će iz dana u dan postepeno rasti i sredinom naredne sedmice maksimalne vrijednosti će se kretati između 30 i 35, mjestimično i do 37 °C.

U centralnoj i istočnoj Bosni izgledne su poslijepodnevne, lokalne pljuskovite padavine, ponegdje praćene grmljavinom. Prema dostupnim sinoptičkim kartama, sa približavanjem vikenda moguće je kratkotrajno osvježenje, praćeno povećanom naoblakom i padavinama, uz djelimično niže temperature, kada će se maksimalne vrijednosti u većini krajeva Bosne i Hercegovine kretati između 20 i 25 °C.

Ovakve vremenske prilike pogodovaće provođenju radova na otvorenom, ponajviše završetku žetve ozime pšenice. Uz povoljne uslove za pojavu štetočina, sa intenzivnijim padavinama je moguće očekivati i jači razvoj biljnih bolesti.


Tagovi

Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Sunčano Temperatura


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić