Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 07.07.2020. 10:40

Vremenske prilike pogoduju žetvi ranih sorti pšenice

Sve do kraja ove sedmice zadržati će se sunčano i toplo vrijeme, uz povremenu oblačnost i kratkotrajne pljuskove.

Foto: JumpStory
  • 56
  • 14
  • 0

Kako prognostičari najavljuju, nakon nestabilnih dana vikenda sa povremenim padavinama, u većem dijelu ove sedmice možemo očekivati sunčano i stabilno vrijeme, sa vrlo malom mogućnošću za kišu i temepraturama koje su u skladu sa aktuelnim godišnjim dobom.

Jutra će biti prijatna, sa prosječnih 17 stupnjeva dok će na jugu ići i do 24°C. Dnevni maksimum kretati će se u rasponu od 24 i 30 stupnjeva, a na jugu i sjeveru zemlje i do 35°C.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, krajem nedjelje moguće je prolazno pogoršanje vremena, uz jače naoblačenje, kišu i manji pad temperatura. Usljed jačih padavina, zemljišna vlaga biti će na odgovarajućem nivou, a temperaturni režim biti će pogodan za određene faze razvoja usjeva. Poljoprivredni radovi na otvorenom polju odvijaju se bez većih smetnji, a žetva ranih sorti pšenice protiče neometano.

Tokom sutrašnjeg dana u Bosni će preovladavati uglavnom oblačne vremenske prilike. Ujutru i u prije podnevnim satima, moguća kiša ili kratkotrajni pljuskovi. U drugom dijelu dana će se razvedriti u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini će se zadžati sunčano vrijeme dok će povremeno duvati jača bura, koja će do kraja dana oslabiti. Strujanja zraka u Bosni biti će slabija, iz sjevernog i sjeverozapadnog pravca. Ujutru se očekuje do 19 stupnjeva, na jugu zemlje do 24 dok se za maksimalnu dnevnu prognozira do 27°C na jugu BiH.

Sredinom sedmice će se i dalje nastaviti trend sunčanog vremena, uz umjerenu oblačnost. Za srijedu ujutru najavljuje se do 15 stupnjeva, na jugu zemlje do 19 dok se za maksimalnu dnevnu prognozira do 30°C.

I sve do kraja sedmice zadržati će se toplo i fino vrijeme, uz umjerenu pojavu naoblake. Jutro u četvrtak mjeriti će od 10 do 15 stupnjeva, na jugu do 19 dok se za dnevni maksimum prognozira 30 stupnjeva, na jugu Bosne i Hercegovine do 33 stupnja.


Tagovi

Sunčano vrijeme Umjerena oblačnost Kratkotrajni pljuskovi Kiša Razvedravanje Vjetar Naoblaka Bura Strujanje zraka Dnevni maksimum Jutarnje temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.