Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.06.2017. 14:00

Vrelo s grmljavinom i lokalnim pljuskovima

U većem dijelu zemlje temperature će dosezati do 35°C. U popodnevnim i večernjim satima očekujte grmljavinu i lokalne pljuskove.

Foto: Pixabay/Jan-Mallander
  • 924
  • 54
  • 0

Ljeto je i kalendarski počelo, a s njim i vrlo visoke temperature koje će pri kraju svakog dana vikenda uzrokovati grmljavinu i lokalne pljuskove. Sve što trebate učiniti u polju ili bašči, napravite to u ranim jutarnjim i prijepodnevnim satima.

Federalni hidrometeorološki zavod za subotu u Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Ujutro po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno sa niskom naoblakom ili maglom. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Pljuskovi su mogući u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34°C, u Hercegovini do 37°C.

U nedjelju će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od sredine dana u Bosni se očekuje jače naoblačenje koje će usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 35°C, u Hercegovini i do 37°C.

U ponedjeljak će u Hercegovini prije podne biti pretežno sunčano, dok se u Bosni prije podne prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana u Bosni smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini umjeren razvoj naoblake. U poslijepodnevnim i u večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, rijeđe u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30°C, u Hercegovini do 34°C.

Foto: Pixabay/Jan-Mallander


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Grmljavina Pljuskovi Magla


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.