Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 07.07.2017. 19:30

Vreli vikend sa večernjim grmljavinama i pljuskovima

Za vikend će prevladavati pretežno sunčano vrijeme s visokim temperaturama, ali i popodnevnim i večernjim, lokalnim pljuskovima.

Foto: Bigstock/fredleonero
  • 1.531
  • 78
  • 0

Zna se da iza velikih vrućina dolazi nevrijeme pa ovih dana očekujte baš to - temperature čak do 40°C, a onda, u popodnevnim i večernjim satima pljuskove i grmljavinu.

Prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda pokazuje da će u subotu u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano. Dnevni razvoj oblačnosti će od sredine dana prema večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine su izgledne u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab, uglavnom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano i vruće. Jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu koji su najizgledniji u Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne i sjevernim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab, na sjeveru Bosne istočnog samjera, u ostalim područjima jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

I dalje pretežno sunčano i vruće bit će i u ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 40°C.

Foto: Bigstock/fredleonero


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Lokalni pljuskovi Nevrijeme Grmljavina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.