Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 24.02.2017. 16:00

Vraćaju se susnježica, snijeg i kiša

Vikend nam vraća jutarnje temperaturne minuse.

Foto: Pixabay/Tappancs
  • 555
  • 57
  • 0

Za vikend nas čeka promjena vremena. Nakon sunca, u subotu, u ranim jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša. Prestanak padavina u jutarnjim satima prvo u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Sredinom dana se očekuje prestanak padavina u zapadnim i centralnim područjima Bosne.

Na istoku Bosne od sredine dana prema poslijepodnevnim satima može padati slaba susnježica ili snijeg. U Hercegovini veći dio oblačno sa kišom, na planinama i sa snijegom. Poslije podne u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar, koji će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju najavljuju više oblačnosti u Hercegovini. U Bosni sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab. Prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15°C.

Foto: Pixabay/Tappancs


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Susnježica Kiša Oblačno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.