Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 06.12.2019. 11:00

Vraća se južina, ali nakratko

Jutarnje temperature nakon subote će biti iznad nule, a padavine u obliku kiše i snijega mogu se očekivati početkom iduće sedmice.

Foto: Pixabay/JerzyGorecki
  • 151
  • 10
  • 0

Nakon hladnije fronte, vraća se južina. Jutarnje temperature nakon subote će biti iznad nule, a padavine u obliku kiše i snijega mogu se očekivati početkom iduće sedmice. U utorak hladnije. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti veoma malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U Hercegovini u nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno malo kiše može pasti na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne. Kiša u većem dijelu zemlje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama slaba kiša, na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C.


Tagovi

Agro prognoza Južina Kiša Snijeg Sjeverac


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.