Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 17.02.2017. 16:00

Vikend uz kišu, sunce stiže s ponedjeljkom

Očekivana količina padavina u Hercegovini i zapadnim područjma Bosne je između 20 i 30 litara po metru kvadratnom.

Foto: Pixabay/Pexels
  • 378
  • 44
  • 0

Pred nama je oblačan vikend. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni i Hercegovini će u subotu biti oblačno. U nizinama će padati kiša ili susnježica. Snijeg se očekuje iznad 700 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina u Hercegovini i zapadnim područjma Bosne je između 20 i 30 litara po metru kvadratnom.

U centralnim područjima Bosne i Krajini se očekuje između 10 i 20 litara po metru kvadratnom. Na sjeveru i istoku Bosne između 5 i 10 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar većinom slab, u zapadnim područjima umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju pretežno oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg u istočnim područjima Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Na jugu Hercegovine će pasti malo kiše, a na istoku može padati slab snijeg ili susnježica. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a u noći i u ostalim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Sunce stiže u ponedjeljak. U Hercegovini će biti sunčano, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne povećane niske naoblake će biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. U drugoj polovini dana vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu do 14°C.

Foto: Pixabay/Pexels


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine Sunčano


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]