Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.02.2017. 16:00

Vikend uz kišu i proljetne temperature

Padavina će biti u cijeloj zemlji, a u Hercegovini se očekuje između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom.

Foto: Pixabay/holeysocksart
  • 367
  • 38
  • 0

Prema trodnevnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, pred nama je kišovit vikend. U subotu, u Bosni i Hercegovini očekuje nas pretežno oblačno vrijeme, prije podne sa kišom. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje se očekuje između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima slabije padavine. Od sredine dana prema večernjim satima bez padavina.

Nove padavine u cijeloj zemlji u noći na nedjelju. Većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini kiša u jutarnjim satima. Na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini gdje se očekuje između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zadržaće se pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje poslije podne sa zapada koje će u večernjim satima i u noći na ponedjeljak usloviti kišu, na planinama i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini i Krajini. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar slab. Prije podne južnog i jugoistočnog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

Foto: Pixabay/holeysocksart


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]