Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.03.2017. 14:00

Vikend "otvaraju" kiša i jaki udari bure

Kakvo nas vrijeme očekuje od 11. do 13. marta?

Foto: Pixabay/Unsplash
  • 908
  • 45
  • 0

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni će u subotu prije podne biti pretežno oblačno sa slabim padavinama. U nizinama kiša, a snijeg ili susnježica iznad 600 metara nadmorske visine. Bez padavina u sjevernim područjima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima. U Hercegovini prije podne uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. Prije podne su mogući i jaki udari vjetra.

U Hercegovini jaka bura, koja će krajem dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U nedjelju, će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U ponedjeljak, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C.

Nestabilne vremenske prilike otežaće provođenje planiranih proljetnih radova, a sa porastom temperatura i kretanjem vegetacije očekuje se i pojačana aktivnost štetočina.

Foto: Pixabay/Unsplash


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.