Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 25.05.2018. 16:30

Vikend obavijen oblacima, grmljavinom, pljuskovima i visokom temperaturom

Za vikend u svim dijelovima zemlje očekujte padavine. U ponedjeljak prije podne pretežno sunčano vrijeme, ali nakon toga opet pogoršanje. Dnevna temperatura će dostizati od 28 do 30°C.

Foto: Pxhere
  • 527
  • 28
  • 0

Česte padavine, jači ili slabiji pljuskovi, vrijeme je koje će obilježiti maj. Istina, u proljeće usjevima treba dosta vlage, no kod ovako čestih padavina česta je pojava gljivičnih oboljena pa pratite što se događa s vašim usjevima i reagirajte na vrijeme. 

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jače padavine u Bosni, a u Hercegovini slabiji pljuskovi. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Prije podne u nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima niska oblačnost. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U ponedjeljak prije podne pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana, lokalno se očekuju pljuskovi i grmljavina. Na jugu i sjeveru zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stupnja.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Pljuskovi Kiša Padavine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.